Corona maatregelen

Goed nieuws! Vanaf 11 mei is de massage praktijk weer geopend.
Via de persconferentie kwam op 6 mei 2020 het goede nieuws dat ondernemers met contactberoepen weer hun deuren mogen openen als ze zich houden aan bepaalde richtlijnen. Graag informeer ik je op deze pagina over de maatregelen die ik aan houd en het protocol wat ik hanteer.

Deze zijn in grote lijnen opgesteld door het Nederlands Genootschap voor Sportmasseurs (NGS) in overeenstemming met de overheid en het RIVM. Daarmee kan ik zeggen dat je verzekerd kunt zijn van minimaal risico tijdens het ontvangen van een massage.

Om veiligheid zo veel mogelijk te kunnen waarborgen en het risico tot een minimum te beperken, vraag ik ook van jou om je aan bepaalde richtlijnen te houden zodat de massagepraktijk een plek is waar iedereen die gezond is met een gerust hart heen kan gaan.

Deze staan hieronder vermeld.

Is het veilig om je te laten masseren?
De maatregelen worden pas net losser gelaten en ik kan me voorstellen dat je je af vraagt of het wel veilig is om je te laten masseren. Indien bepaalde maatregelen en protocollen worden na geleefd is dit zeker het geval. Alle richtlijnen vanuit het RIVM zijn omgezet in een protocol. En als je behoefte hebt aan een massage maar je twijfelt nog of wilt een extra veiligheidsmaatregel, dan kun je er voor kiezen om zelf een mondkapje te dragen. Ook ben ik zelf bereid om op verzoek een mondkapje te dragen.

Behoor je tot de groep kwetsbare mensen dan raad ik je aan om nog een paar weken te wachten met het maken van een afspraak.
Wil je het risico lopen en toch graag een afspraak maken, dan kan dit uiteraard. Ik zal dan altijd een mondkapje dragen en extra veel tijd inplannen rond de afspraak om je veiligheid zo veel mogelijk te waarborgen.

Kwetsbare personen of mensen met een zwakke gezondheid zijn mensen van 70 jaar en ouder en/of mensen die een van de volgende aandoeningen hebben:
afwijkingen en functiestoornissen van de luchtwegen en longen;
chronische hartaandoeningen;
diabetes mellitus (suikerziekte);
ernstige nieraandoeningen die leiden tot dialyse of niertransplantatie;
verminderde weerstand tegen infecties:
– door medicatie voor auto-immuunziekten,
– na orgaantransplantatie,
– bij hematologische aandoeningen (bloedziekten),
– bij aangeboren of op latere leeftijd ontstane afweerstoornissen waarvoor
behandeling nodig is,
– bij chemotherapie en/of bestraling van kankerpatiënten;
– een hiv-infectie (in overleg met behandelaar).
Het advies: uitstel van behandeling

Protocol rondom massage en afspraak.
Beiden letten we er op dat we zo veel mogelijk 1,5 meter afstand houden.
Er worden geen handen geschud.
Je wordt verzocht je handen te wassen / te desinfecteren met een handalcohol.
Voor het drogen van de handen worden wegwerpdoekjes gebruikt.
Van jou als klant wil ik het volgende vragen:
Neem zo min mogelijk spullen mee en sieraden thuis te laten.
Niezen en hoesten doe je in je elleboog (maar heb je deze klachten – thuis blijven!).
Als je een mondkapje en/of handschoenen draagt (dit is niet verplicht) dan moet je er zelf zorg voor dragen dat deze voorafgaand aan de behandeling goed gereinigd zijn.
Neem een eigen flesje water mee voor achteraf. Wegens hygiëne maatregelen zal er geen water geschonken worden tijdens of na de behandeling.
Er mag alleen in nood van het toilet gebruik worden gemaakt. Ga dus van te voren thuis.

Verder geldt:
Tijdens de behandeling zal er nauwelijks tot niet gesproken worden;
Er kan gewoon contant worden betaald. Of evt. ter plekke per bank app.
Ben je ouder dan 70 jaar, dan val je volgens de RIVM onder de risicogroep. Het is jouw keuze en jouw besluit om te willen komen mits je op de gezondheidsvragen (zie hieronder), net als alle andere cliënten een NEE kan antwoorden.

Contactoppervlakten in de praktijkruimte en de rest van het pand worden regelmatig ontsmet.
De hoofdsteun wordt bij iedere massage ontsmet en hoofddoekjes zoals gewoonlijk vervangen.
Het gezicht wordt enkel na expliciete toestemming gemasseerd.
Er wordt voornamelijk in buikligging gemasseerd. Het virus wordt niet via de huid overgedragen en massage is daardoor veilig. Door niet of minimaal in rugligging te liggen, wordt overdracht van het virus geminimaliseerd.

Wanneer wordt een afspraak geannuleerd of verzet?
Uiteraard neem ik in de praktijk de nodige maatregelen om zo hygiënisch mogelijk te werken en laat ik de afspraak alleen door gaan als ik me de laatste 24 uur volledig fit heb gevoeld en ik niet in aanraking ben geweest met mensen met klachten. Om besmetting tot een minimum te beperken en ook mijn eigen gezondheid te waarborgen, verwacht ik van jou hetzelfde.

Gezondheidsvragen
Hieronder lees je acht vragen die je jezelf dient te stellen voorafgaand aan een afspraak. Ik zal je deze vragen ook nog van tevoren persoonlijk stellen. Wanneer je op één van de volgende vragen JA antwoordt, dan dien je de afspraak in de praktijk te annuleren. Dit kan dus ook een uur van te voren zijn.

Voor iedere afspraak wordt je geacht jezelf de volgende vragen te stellen. Als je één van de vragen met JA beantwoord, wil ik je vragen de afspraak te annuleren of verzetten.

  • Is er bij jezelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?
  • Heb je op dit moment één of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, algehele malaise, erg vermoeid, benauwdheid of koorts (verhoging van de eigen temperatuur met minimaal 1 graad)?
  • Heb je de afgelopen 24 uur klachten (covid-19 symptomen) gehad?
  • Heb je huisgenoten/ gezinsleden met koorts en/of bovenstaande klachten?
  • Heb je in de afgelopen 14 dagen contact gehad met iemand waarbij corona is vastgesteld?
  • Woon je in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een beperking?
  • Ben je in thuisisolatie?
  • Je voelt je niet gezond en hebt aanvullende klachten?